Ekibimiz

Y.MİMAR EMİNE CİMRİN KOÇAK

1970 yılında Alanya’da doğdu. İlk, orta,lise öğrenimini Alanya’da tamamladı. 1987 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesinde lisans eğitimine başladı. 1993 yılında başladığı yüksek lisans eğitiminde, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Bina kürsüsünde “Traditional Yayla Houses in the vicinity of Alanya” adındaki Alanya merkezinde yaşayan yerli halkın yaz aylarında göç ettiği yaylalardaki geleneksel yayla evlerini konu alan tezini hazırladı ve 1996 yılında mezun oldu. Bu süre içinde ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Vacit İmamoğlu’nun Türkiye İş Bankası yayınları tarafından yayınlanan  ve geleneksel Kayseri bağ evlerini anlatan “ Kayseri Bağ Evleri” adlı kitabının eskiz,ölçüm ve çizim ekibinde yer aldı.

Üniversite yıllarında ODTÜ Çok Sesli Korosunda ve Ankara Polifonik Korolar Derneğinde soprano olarak kolistlik yaptı.

Ankara’da 1993 yılında da Ka-ba Eski Eserler Koruma ve Onarım bürosunda çeşitli tarihi yapı projelerinde çalıştı. 1997 yılında Eczacı Murat Levent Koçak ile evlendi ve memleketi olan Alanya’ya döndü. Aynı  yıl Alanya’da  kendisine ait mimarlık bürosunda serbest mimar olarak çalışmaya başladı. Çeşitli konut, apart otel ve restorasyon projeleri üzerinde çalıştı ve zamanla tamamen eski eserlerin restorasyon projeleri üzerinde yoğunlaşmaya başladı.

1995 yılında arkadaşları ile kurduğu bir dernek vasıtasıyla İtalya’nın Teramo kentinde yapılan bir organizasyondan esinlenerek Türkiye’ de ilk defa Uluslararası sokak hentbolu organizasyonunu gerçekleştirdiler. Ayrıca Dünya plaj voleybolu şampiyonasının Alanya’ya getirilmesi ve plaj tribünlerinin inşası çalışmalarında bulundu.

1998 yılında Alanya Belediyesine hazırlamış olduğu Alanya Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu projesi ile aynı yıl proje dalında, Antalya Mimarlar Odası tarafından verilen Batı Akdeniz Mimarlık ödülünü kazandı.

1996 yılında Alanya Kültür ve Sanat Vakfının düzenlediği Alanya konulu ulusal sempozyumda ve 2003 yılında Antalya Orman Mühendisleri Odasının düzenlemiş olduğu Batı Toroslar konulu ulusal sempozyumda, 2004 yılında  Kıbrıs ve Alanya mimarlar odalarının ortaklaşa düzenlediği “sürdürülebilir turizm ve Alanya Kıbrıs ilişkisi” konulu sempozyumda, 2007 yılında ise Alanya Belediyesinin davetlisi olarak gelen Litvanyalı Mimarlar, Mimar Öğretim görevlileri ve gazetecilere  Alanya’nın geleneksel evleri ve yayla evleri ile ilgili bildiriler sundu. 2008 yılında Çekül vakfı tarafından yurt çapında düzenlenen Kültür Elçileri Programının Alanya ayağında Alanya’nın geleneksel mimarisi ile ilgili sunuşu yaptı.

Çeşitli ulusal ve yerel dergilerde geleneksel Alanya evleri ile ilgili yazı ve makaleleri yayınlandı. 2006 ve 2007 yıllarında yerel bir dergiye her ay eski bir Alanya evinin hikayesinin ve mimari özelliklerinin anlatıldığı araştırma yazıları yazdı.

2004-2005 yıllarında  Mimarlar Odası Alanya Temsilciliğinde  Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Bu süre içerisinde Alanya Mimarlar Odası yönetiminin  sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak, bir geleneksel evin oda adına restore etme karşılığında uzun süreli kiralanması ve onarılması sürecini takip etti. 2013 yılında Antalya mimarlar odası büyük kongre delegeliğine seçildi.

2004-2007 yılları süresince Ankara’da bulunan KA_BA Eski Eserler Koruma ve Onarım bürosunun Alanya Kale içinde yer alan projelerinde uygulama mimarı ve şantiye şefi olarak görev yaptı.

2010 yılında restorasyon projesini hazırlayıp, 2011 yılında da ekibi ile onarımını tamamladığı tarihi bir ev olan Alanya Kültür Evi ve Herbaryumu; Alanya belediyesine Türkiye Tarihi Kentler birliğinin 2013 yılı “süreklilik ödülünü” kazandırdı.

2011 yılında restorasyon projesini hazırlayıp, 2012-2013 yılında da ekibi ile onarımını tamamladığı tarihi bir ev olan Sandık Emini Kayhanlar Evi ve İpekböcekçiliği merkezi ; Alanya belediyesine Türkiye Tarihi Kentler birliğinin 2014 yılı “süreklilik ödülünü” kazandırdı.

2014 yılında geleneksel ipek kozasından çiçek yapma kurslarına katıldı ve bu konudaki çalışmalarına da devam etmektedir.

2016 yılında, Tophanede bulunan, kendisine ve ailesine ait Emine-Murat Koçak Evi ile Antalya Kepez Belediyesi Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri kapsamında yapı dalında ‘Jüri Takdiri’ ödülünü kazanmıştır.

2016 yılında, Tophanede bulunan, Tahir Tuluk-Ali Gürses birleşik evi ile proje dalında Batı Akdeniz Mimarlık Ödülünü kazanmıştır.

2016 yılında, İstanbul KUDeB  Uluslararası Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumunda ‘Mimarın Kendi Evi : 150 Yaşında Bir Evin Restorasyon Serüveni’ isimli sunumla kendisine ve ailesine ait ödüllü Emine-Murat Koçak Evini anlatmıştır.

2007 yılından beri  kendisine ait mimarlık bürosunda tarihi eser restorasyon  projeleri ağırlıklı olmak üzere çeşitli mimari konular ile ilgili çalışmalarına devam etmektedir. Sahibi bulunduğu firma tarihi  eserlerin koruma ve onarım projeleri yanında onarım işlerini de üstlenmektedir.

2016-2017 öğretim yılında Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesin Mimarlık bölümü yüksek lisans programında yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ‘Geleneksel Mimari Yapım Teknikleri ve Elemanları’ dersini vermektedir.

Eren adında bir erkek çocuk annesidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

ŞULE ÇOLAK BORA

1989 yılında Alanya'da doğmuştur. Liseyi Özel Hamdullah Emin  Paşa Lisesinde okumuş ve okul birinciliğiyle bitirmiştir. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünde tamamlamıştır. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Rölöve-Restorasyon üzerine yüksek lisans eğitimine  devam etmektedir. Lisans programından mezun olduğu tarihten beri mimari tasarım, geleneksel konut yapılarının rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri ve iç mimari üzerine çalışmalarına devam etmektedir. 2016 yılında Tahir Tuluk-Ali Gürses Birleşik Evi projesi ile Yapı dalında Batı Akdeniz Mimarlık Ödülleri yarışmasına ve yine Yapı dalında Koçak Evi projesiyle Ulusal Mimarlık Ödülleri yarışmasına katılmıştır. Şu anda Y. Mimar Emine CİMRİN KOÇAK ile beraber Alanya AHEP Üniversitesi’nde Y.lisans dersi kapsamında ‘Geleneksel Yapım Teknikleri ve Malzemesi’ dersini yürütmektedirler. 

 

AYBALA PEKER

1995 yılında Alanya’da doğmuştur. Liseyi Özel Hamdullah Emin Paşa Lisesinde okumuştur. Lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi İç Mimarlık bölümünde tamamlamıştır. Stajyer olarak başladığı 2016 yazından beri başta iç mimari olmak üzere, mobilya, cephe, logo, rölöve, restorasyon ve restitüsyon üzerine çalışmalarına devam etmektedir.